Arhitekturni biro Arhitekti Počivašek Petranovič sva ustanovila Davorin Počivašek in Urban Petranovič, v Ljubljani, leta 2017. Ukvarjamo se z arhitekturnimi in urbanističnimi projekti ter oblikovanjem notranjih prostorov in opreme. Poleg manjših projektov kot so razne prenove stanovanj in projekti enodružinskih hiš se ukvarjamo tudi s projektiranjem večjih objektov javnega značaja in stanovanjskih sosesk. Veliko sodelujemo tudi na javnih natečajih. Med drugim smo zmagali na javnem natečaju za Zapor v Dobrunjah v Ljubljani in poslovno stanovanjski objekt NT6 v Novem mestu. V biroju deluje tudi več mlajših arhitektov, pri projektiranju pa sodelujemo z različnimi zunanjimi strokovnjaki, oblikovalci in krajinskimi arhitekti.

Davorin Počivašek je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, leta 2003. Po diplomi je krajši čas sodeloval v arhitekturnem biroju Atelier, arhitekta in profesorja Jurija Kobeta in potem od leta 2004 kot vodja projektov v biroju Bevk Perovič arhitekti, kjer je bil odgovoren večinoma za večstanovanjske objekte ter individualne objekte in prenove. Hkrati je leta 2010 ustanovil lasten biro, kjer se je ukvarjal z manjšimi projekti. Eden od teh je Hiša Mraz v Celju, ki je bila večkrat pubilcirana. V letu 2016 je s sodelavci prejel prvo nagrado na natečaju za objekt DZIR v Trzinu.

Urban Petranovič je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, leta 2012. Po diplomi je sodeloval v biroju Bevk Perovič na različnih projektih ter hkrati sodeloval s sodelavci pri več natečajih. V letu 2016 je s sodelavci prejel prvo nagrado na javnem natečaju za objekt DZIR v Trzinu. Že od študija naprej se specializira za izdelavo arhitekturnih vizualizacij in jih izdeluje za mnoge biroje po svetu.

Ekipa

Davorin Počivašek
Urban Petranovič
Aleksi Vičič
Urša Gantar
Astrid Magajna
Andreja Ajlec
Jernej Borko
Petra Hribar Markelj
Monika Kobal

Arhitekti

Nagrade

2016
– 1. nagrada na javnem natečaju za Dom zaščite in reševanja v Trzinu

2017
– 1. nagrada na javnem natečaju za Zavod za prestajanje kazni Ljubljana

2018
– 3. nagrada na javnem natečaju Stanovanjska soseska Jesihov štradon
– Zlata plaketa Nove Univerze

2019
– 1. nagrada za interier Arhihome

2020
– Priznanje na javnem natečaju za Revitalizacijo Stare steklarske in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami na Ptuju
– 1. nagrada na javnem natečaju za Stanovanjsko poslovni objekt NT6 v Novem mestu

Kontakt

Tržaška cesta 2
1000 Ljubljana
Slovenija

+386 (0)59 021 116
info@pocivasekpetranovic.si

Sodelovanje

Če vas zanima kakršno koli sodelovanje, nas kontaktirajte.