Arhitekturni biro Arhitekti Počivašek Petranovič sva ustanovila Davorin Počivašek in Urban Petranovič, v Ljubljani, leta 2017. Ukvarjamo se z arhitekturnimi in urbanističnimi projekti ter oblikovanjem notranjih prostorov in opreme. Med drugim  smo zmagali na javnem natečaju za Zapor v Dobrunjah v Ljubljani, projekt je trenutno v fazi priprave projektne dokumentacije. V biroju deluje tudi več mlajših arhitektov, pri projektiranju pa sodelujemo z različnimi zunanjimi strokovnjaki, oblikovalci in krajinskimi arhitekti.

Davorin Počivašek je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, leta 2003. Po diplomi je krajši čas sodeloval v arhitekturnem biroju Atelier, arhitekta in profesorja Jurija Kobeta in potem od leta 2004 kot vodja projektov v biroju Bevk Perovič arhitekti, kjer je bil odgovoren večinoma za večstanovanjske objekte ter individualne objekte in prenove. Hkrati je leta 2010 ustanovil lasten biro, kjer se je ukvarjal z manjšimi projekti. Eden od teh je Hiša Mraz v Celju, ki je bila večkrat pubilcirana. V letu 2016 je s sodelavci prejel prvo nagrado na natečaju za objekt DZIR v Trzinu.

Urban Petranovič je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, leta 2012. Po diplomi je sodeloval v biroju Bevk Perovič na različnih projektih ter hkrati sodeloval s sodelavci pri več natečajih. V letu 2016 je s sodelavci prejel prvo nagrado na javnem natečaju za objekt DZIR v Trzinu. Že od študija naprej se specializira za izdelavo arhitekturnih vizualizacij in jih izdeluje za mnoge biroje po svetu. 

Kontakt:
Arhitekti Počivašek Petranovič
Tobačna ulica 5
1000 Ljubljana 
Slovenija
+386 41 839 522
info@pocivasekpetranovic.si

Ekipa:
Davorin Počivašek
Urban Petranovič
Aleksi Vičič
Urša Gantar
Astrid Magajna

Nagrade:
2019 - I. nagrada za interier Arhihome
2018 - zlata plaketa Nove Univerze︎   ︎